Szeretné tudni, hogyan kezdje a napját home office-ban? Emlékezzen vissza egy olyan csodálatos napra, amikor igazán produktív volt és úgy érezte képes megváltani a világot. Hogyan kezdte el azt a napot? Rossz hangulatban? Vagy boldogan és lelkesen állt készen a nap kezdetre? Valószínűleg az utóbbi jellemezte.

Ha sikeresen akar otthonról dolgozni, meg kell tennie a szükséges lépéseket a siker eléréséhez. Így kezdheti el a napját, hogy a produktívvá váljon:

Indítsa el időben

Függetlenül attól, hogy az ütemezés lehetővé teszi-e, hogy kora délelőtt vagy késő éjszaka dolgozzon, bármikor kezdheti a munkát. Ha késlelteti a kezdést, az negatív hatással lehet a termelékenységre.

Elmélkedjen az eredményeiről

Ha nem érzi magát jó formában, futtassa végig az elérni kívánt eredményeket. Ez elősegíti a pozitív napindítást, segít megbirkózni a feladataival.

Koncentráljon

Könnyen elvonja a figyelmét, ha otthon dolgozik, ezért próbálja meg a zavaró tényezőket minimálisra csökkenteni. Annak ellenére, hogy szeretné megnézni az Insta-fiókját, vagy szörfözne a közösségi médiában, ezt hagyja meg akkorra, mikor szünetet tart. Ne használja háttérzajnak a Tv készüléket, mert hajlamos lehet ledőlni a kanapéra addig, míg megnéz egy sorozatot a Netflixen.

Rendezze a munkafelületet

Ha nem volt ideje előző nap rendet tenni a munkavégzéshez használt helyen, ezt a termelékenység érdekében tegye meg. Függetlenül attól, hogy csak az otthoni munkavégzéskor viszi haza az eszközeit, állítsa a helyükre és csak a napi célkitűzéseivel foglalkozzon.

Végezzen fizikai tevékenységet is

Amikor otthonról dolgozik, könnyű kipattanni az ágyból és behuppanni a helyére, majd elkezdeni dolgozni. De pörgesse fel az agysejtjeit azzal, hogy végez egy kis fizikai tevékenységet a munkaidő előtt. Csináljon néhány gyakorlatot, öt perces rutint, hogy felpörögjön és növelje az energiaszintjét.

Priorizáljon

E-mailek megválaszolása. Meetingen való részvétel. Projekt befejezése. Úgy érzi, hogy a munkájában minden ugyanolyan fontos, de valójában nem így van. A munkanap kezdete előtt nézze át a teendőket és állítson fel sorrendet, hogy akkor se lesz baj, ha a kevésbé fontosakat másnap intézi el. Először végezze el a legnehezebb feladatokat, amikor optimális az energiaszintje, a könnyebbeket hagyja későbbre, amikor már lendületben van.

Tilos: multi-tasking

Sokan dolgoznak a munkahelyükön több monitoron, számítógépen és egyéb irodai felszereléseken egyszerre, de ez nem jelenti azt, hogy több munkát végeznek attól, aki egy eszközt használ. Hagyja abba a multi-taskingot, mert tanulmányokkal is alátámasztott tény, hogy valójában nem működik. Ragaszkodjon egy témához a feladatvégzés során, zárja ki a zavaró tényezőket, hagyja abba az öt percenkénti e-mail ellenőrzést és koncentráljon a munkavégzésre.

Hozzon létre pozitív erőteret

Egy munkanap alatt még akkor is megtörténhet, hogy néhány perc alatt kibillen az egyensúlyból, ha jó hangulatban ébredt. A boldogság prioritás, különben nem lesz képes jó munkát végezni. Tehát hozzon létre maga körül pozitív erőteret. Ne olvassa a nap folyamán a híreket, ha tudja, hogy azok felzaklatják. Tartózkodjon a barátoktól, akik rivalizálnak önnel. Próbáljon meg egész nap mosolyogni és nevetni. A boldog gondolkodásmód segíthet a minőségi munka létrehozásában és az összpontosításban.

Maradjon kapcsolatban

Az otthonról végzett munka azt jelenti, hogy nem kell (közvetlenül) foglalkoznia a munkatársaival, ugyanakkor cégvezetőként muszáj kapcsolatban lenni velük. Segíthet, ha néha könnyedebb beszélgetést szervez egyes munkatársaival, beszállítóival – online. Küldjön vicceket, mémeket is néhány munkatársának – persze a jó ízlés határain belül: mind a mennyiség, mind a tartalom tekintetében – mielőtt neki kezdene a munkanapnak, ezzel feldobja nem csak a saját, de az ő napjukat is.

Legyen hálás

Itt az üzlet: az otthoni munkavégzéssel Ön azt kapja, amiről sok ember csak álmodik – a munkavégzés és a magánélet egyensúlyát. Tehát mielőtt morogni kezdene, hogy mennyi munkát kell elvégeznie adott napon, szánjon rá egy percet, vegyen mély lélegzetet és összpontosítson magára, legyen hálás a lehetőségért, hogy otthoni munkát végezhet és lássa az előnyöket, ami ezzel jár. Örüljön, hogy megússza az ingázást, jövedelmet takarít meg, valamint, hogy így is képes munkát végezni. Ez önmagában is fantasztikus.