Mindegy, hogy átmenetileg, vagy folyamatosan dolgozik otthonról, ápolnia kell a kapcsolatot munkatársaival, ügyfeleivel a folyamatos együttműködés és eredmények elérése érdekében. Távolról kapcsolatot építeni nagyobb kihívás, mint mikor aktív részese az irodai életnek.

Szándékos kommunikáció

Amikor otthonról, vagy kávézóból dolgozik, könnyen elfelejtheti, hogy van egy csapat, aki a munkán kívül akár másról is szívesen beszélgetne Önnel.

Hetente szánjon időt a csapatával, üzlettársával, munkatársaival és néhány esetben az ügyfelekkel történő kommunikációra. Legyen ez egy virtuális kávészünet, ebéd és beszéljen arról, amiről egyébként személyes találkozón is szót ejtene.

Írjon jól

Az otthoni munkavégzés során az írásbeli kommunikációt használnak. Gyors és könnyű chaten üzenni, vagy e-mailt küldeni. Fontos azonban, hogy jól kommunikáljon. Ez nem csak a helyesírásban és a nyelvtanban merül ki. Például nem látszik, hogy valaki értette-e a viccet, ezért nem baj, ha hangulatjeleket is használ. A kommunikáció ne hasson parancsként. Például hétfőn reggel senki se szeretne az alábbi üzenettel találkozni: „Szerdára kérlek küldd meg a számokat. Köszönöm.” Lágyítsa az üzenetét, legyen az üzenete személyes és barátságos. A példánál maradva: „Remélem remek hétvégéd volt. Szükségem lenne a munkámhoz a számokra, kérlek szerdáig küldd meg. Köszönöm a segítséget.”

Írás-beszéd egyensúlya

Az írásbeli kommunikáció nagy buktatója, hogy néha könnyű elveszni az üzenetek sokaságában, főleg, ha oda-vissza interakcióról van szó és mások is hozzáfűzik saját gondolataikat, egy idő után nem tudni ki mire reagált. Ezért vagy kezdjen új üzenetet, vagy telefonon tisztázza azt, főleg, ha nem csökkenthető a hosszas levelezésben írtak tartalma.

Váltson videóra

Noha a videokonferencia nem mindig tökéletes, segítheti a szorosabb kapcsolat kiépítését, mert a vizuális kommunikációnál látszanak azok a jelzések, ami hiányzik az írásbeli kapcsolat során. A testbeszéd értelmezése nagyon fontos lehet. Továbbá egy csomó háttér információt megtudhat a kollégáiról. Vannak-e kint képei az irodájukban? Kávéznak vagy teáznak-e? Eleinte a videóbeszélgetés elvonhatja a figyelmet, de ha megszokja, hogy ki milyen, éppen olyan lesz, mintha egy helyiségben tartózkodnának. Ez is erősíti a kapcsolatot.

Ne legyen minden üzlet

Az irodában vannak a munka mellett egyéb dolgok is. Például kötetlen beszélgetések, vagy a munkatársak születésnapjának megünneplése. Távoli munkavégzés esetén a megbeszélések többnyire a feladatokra koncentrálódnak. Ennek elkerülése érdekében iktasson be a minden ülés végére egy kötetlen, személyes hangvételű beszélgetést a munkatársakkal, amikor róluk, mint emberekről tud meg több információt. Fontos, hogy megfelelő kérdéseket tegyen fel, ne olyanokat, amire igen-nem a válasz, inkább nyitott, nem túl tolakodó kérdésekkel kezdjen. Például kérdezze meg, milyen tervei vannak a munkatársának hétvégére. Az ilyen beszélgetések erősítik a kapcsolatotokat.

Találkozzanak személyesen – ha lehet

Az otthoni munkavégzés nem azt jeleni, hogy a munkatársakkal, partnerekkel, és ügyfelekkel csak online találkozhatnak. Nem minden vállalat tud csapatépítőt, hétvégi elvonulást szervezni, ezért saját kezébe is veheti a találkozó megszervezését. Ha a munkatársai egy része a közelében lakik, hozzon össze velük egy kávézást, vagy ebédet. Vagy ha nyaralni megy és a kiválasztott hely közelében is élnek munkatársai, egy-két órát velük is eltölthet, akár a környék látnivalóinak felfedezése céljából. Ez is erősíti a kapcsolatot.

Mindegy honnan dolgozik, Ön is a csapat része. Támogassa a csapatát jelenlétével!