Minden otthonról dolgozó munkavállaló egyedi kihívásokkal néz szembe a munkavégzés során. Néhány jó szokás kifejlesztésével és néhány kulcsfontosságú javaslat követésével legyőzhetőek az akadályok és sikeresen dolgozhatnak virtuális csapatok tagjaként

Kommunikálni, kommunikálni, kommunikálni

Ha nem egy irodában van csapattársaival, illetve nem személyesen találkozik beszállítóival, partnereivel, akkor megfelelő szintre kell vinnie a kommunikációs készségeket. Használjon e-mailt, telefonhívásokat, videóhívást, online csevegő szoftvert és bármilyen egyéb eszközt, amely a rendelkezésére áll. Kérdezze meg munkatársait, melyik kommunikációs formát részesítik előnyben és kövesse azokat a preferenciákat. Inkább biztosítsa túl magát, hogy megbizonyosodjon róla, hogy Ön és a munkatársai hatékonyan működnek együtt és a menedzser tudja, mit csinál. Lehetetlen elégszer hangsúlyozni, de ha sikert akar elérni otthoni munkavégzés során, akkor az időt és az energiát feltétlenül a kommunikációra összpontosítsa.

Tisztázza az elvárásokat

Ez azzal kezdődik, hogy gyakori és őszinte beszélgetést folytat munkatársaival, beszállítóival, hogy megtudja mit várnak el Öntől. Ezt követően pontosítsa az elvárásokat a projektekkel és a feladatokkal kapcsolatban, folyamatosan visszajelezve és pontosításokat kérve. Amikor végzett egy feladattal határidőre, kérjen visszajelzést, hogy megbizonyosodjon róla, mindent elvégzett-e. Ez segít a bizalom kiépítésében és biztosítja, hogy ugyanabban gondolkodjanak.

Állítson be ütemterve és tartsa be

Ahogy korábban is írtuk már, döntse el, hogy mikor fog dolgozni és erről tájékoztassa a munkatársait, az érintett partnereket, ügyfeleket és ne feledje el a családját se. Minden akkor csináljon, amikorra ütemezte. A munkatársainak tudniuk kell, mikor lesz elérhető a munkavégzés során és a megbeszélésekhez, a családtagjainak pedig azt kell tudniuk mikor nem lesz elérhető számukra. A rutin kialakítása mindenkinek jó.

Hozzon létre egy otthoni irodahelyiséget

Ha olyan helyet állít fel, ahol kifejezetten csak a munkát végzi és nem tartozik hozzá semmi más, könnyebb megtartania a fókuszt. Keressen az otthonában olyan helyiséget, amit nem használ másra és alakítsa azt irodává. Természetesen mindig meg van a lehetősége, hogy új munkateret hozzon létre, hogy ne unatkozzon. Ha nem megoldható a külön helyiség, akkor is törekedjen arra, hogy el legyen különítve az egyéb életterektől.

Használjon feladatlistákat és más időkezelő eszközöket

Mivel a vezetőség nem liheg folyamatosan a nyakában újabb feladatokkal bombázva, könnyedén elvonhatja más a figyelmét, vagy túl sok időt tölthet egy adott feladattal vagy projekttel. Készítsen és használjon napi feladatlistákat, megjegyezve az elérni kívánt célt és azt, hogy erre mennyi időt szán. Szükség esetén keressen más időkezelési eszközöket, hogy az adott feladatra koncentráljon és tudja tartani a határidőket.

Tartson szünetet

A munkahelyi feeling könnyen beszippanthatja és elfelejthet ebédszünetet vagy rövid sétát beiktatni. Ez jó módszernek tűnik a termelékenység növelésére, de valójában ez tökéletes recept a kiégésre. Ha szükséges, állítson be ébresztést, hogy emlékeztesse Önt az alkalmi szünetekre. Látni fogja, hogy ez segít összpontosítani és felfrissíti Önt, így a lehető leghatékonyabban tud dolgozni.

Rendszeres testmozgás

Ez követi a szünetet. Ha otthonról dolgozik, szokásává válhat, hogy ébredés után megkezdi a feladatokat és kihagyja a mozgást. Akár sétálni megy ebédszünetben, akár jógázik mielőtt újra dolgozni kezdeni, a rendszeres testmozgás beütemezése segít az ülő életmód ellensúlyozásában, ahogy a gondolkodást is serkenti.

Építsen ki erős támogató rendszert

Az otthonról végzett munka magányhoz és elszigeteltséghez vezethet, ezért hozzon létre szilárd hálót a barátokból és a családtagokból. „A közösséghez való tartozás, akár a virtuális is, elősegíti az elszigetelődés megakadályozását és csökkenti a szorongást” – mondja a Forbes cikke. A barátság erősítésére jó megoldás lehet alkalmanként kávézóból vagy közösségi helyiségből, esetleg másik hotspotból dolgozni, ahol a munkavállalók szeretnek lenni. Itt találkozhat hasonló gondolkodású emberekkel és úgy érezheti, hogy a tömeg részét képezi, annak ellenére, hogy mindannyian különböző cégek megbízásából és megbízásain dolgoznak.

Tervezzen alkalmanként személyes találkozót munkatársaival

Noha a kommunikációs technológia segít az erős virtuális kötelékek felépítésében, ez nem helyettesítheti a személyes beszélgetéseket. Akár havonta, akár negyedévente vagy félévente is hasznos lehet egy találkozó a kollégákkal, partnerekkel – ha az lehetséges. Bizonyos tevékenységeket előre lehet tervezni, mindenki tudja mire számíthat. Ha az otthonról dolgozó munkavállalók vannak kevesebben, jó megoldás lehet helyszínnek az iroda. Ha viszont ők teszik ki a munkavállalók nagyobb részét, célszerű megfelelő külső helyszínt keresni.

Természetesen ezt a pontot akkor tudja megvalósítani, ha adottak a körülmények!

Ne felejtse el, hogy bizonyos napokon a tervei módosulhatnak és nem tudja tartani az ütemezést. Ez teljesen rendben van, legyen rugalmas és alkalmazkodjon a körülményekhez, próbálja a jó szokásokat tovább fejleszteni. Ennek elősegítésével sikeres, produktív távoli munkavállalóvá válhat, miközben kiegyensúlyozott életet él.