Mindenkivel előfordul, hogy nincs elég ideje az adott feladatokra, de igyekszik a legtöbbet kihozni belőle. Ez egy idő után nem csak kapkodást eredményez, de kellemetlen szokások kialakulásához is vezet.

Íme néhány következmény, ha rossz rutinnal kezeljük az időnket:

Az üzleti etikett megsértése ma már általános jelenség. Mivel az ember „éjjel-nappal” pörög, elveszíti az időérzékét. Emiatt gyakran előfordul, hogy kora reggel vagy késő este is telefonál, nem tisztelve a partner/alvállalkozó/munkatárs idejét és olyan időszakban is dolgoztatja, amikor az már nem etikus.

Kapkodás-spirál

Azzal, hogy siet, kapkod, sokszor nem szán időt arra, hogy egy feladatot vagy a megrendelés részleteit alaposan kidolgozza ezzel pedig létrehoz egy spirált. Félinformációkat ad ki, ami a másik félnél csapódik le, a partnereinek sokkal többet kell dolgozniuk.

Egészségtelen is

Nem elhanyagolható az sem, hogy a fáradtság, túlpörgés hosszú távon tüneteket okoz, egészségügyi problémákhoz vezet. Amikor valaki stresszes, ingerlékenyebb, az káros az egészségére, de azon túl gyakran kihat a párkapcsolatára, családjára, emberi kapcsolataira. És akkor a kiégést nem is említettük…

Javasoljuk, hogy vizsgálja meg, fel tud-e szabadítani időt (adminisztráció, stb.) és amit lehet, szervezzen ki a hosszútávú hatékonyság elérése érdekében.

Számolja ki kalkulátorunk segítségével, hogy Önnek mennyire érné meg minket választania!