Korábbi cikkünkben már bemutattuk, hogy mennyi időt töltenek a vállalkozók adminisztrációval. Most hoztunk még egy cikket, ezúttal a nagyvilág adataira, méréseire támaszkodva mutatjuk meg, hogy mennyire sok időt visz el ez a feladatkör.

Ebben a cikkben nem hazai adatokat hoztunk, de az arányok meglepően hasonlóak, mint nálunk – így érdemes megnézni mik a kutatások a témában a világban. Mai cikkünkben a Britek eredményeit vizsgáljuk.

Az Adaptive Insights egy elismert szoftverfejlesztő cég. Bár magjuk az USA-ból indult, a Egyesül Királyságban végeztek egy mélyreható kutatást. Az általuk végzett kutatások szerint a kis- és középvállalkozások átlagosan évi 120 órát töltenek adminisztratív feladatokkal, holott ezt az időt másra is lehetne fordítani.

A kutatás rávilágított arra is, hogy a kisvállalkozásokban a munkaerő átlagosan 5,6%-át használják háttérfeladatok elvégzésre, mivel nem rendelkeznek megfelelő rendszerekkel ezek elvégzésére. Ez azt jelenti, hogy egy 160 órás havi munkaidőből mindössze 8-9-et fordít egy asszisztens a háttérfeladatokra. A kutatás azt is taglalja, hogy amennyiben a termelékenységet növelnék azonos összeggel, évente 33,9 milliárd fontot lehetne hozzáadni a brit GDP-hez. A számvitelre fordított idő volt a legfajsúlyosabb, a teljes adminisztrációs idő több mint 20 %-át tette ki.

Rob Douglas, az Adaptive Insights alelnöke azt állítja, hogy a technológiai beruházások hiánya eredményezi a kevesebb üzleti elemzést és a rugalmasságot, ami a kihívásokkal teli és változó piacra való reagálásban mutatkozik meg. Azt mondja: „A kisvállalkozások egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy évente átlagosan 120 órát töltsenek adminisztratív munkával.” A technológia hiánya – ideértve a megfelelő tervezési rendszerek hiányát is – azt jelenti, hogy a vállalatok küzdenek a jelenlegi helyzetben, amit ismernek, nem beszélve a jövő terveiről.

Nem meglepő, hogy a vállalkozások ennyi időt fordítanak adminisztratív feladatokra. A pénzügyi csapatok fokozott terhelésnek vannak kitéve, mert a vállalkozások mindig többet várnak tőlük. A pénzügyesek gyakran napokat, vagy akár heteket tölthetnek a szervezetek adatainak manuális összegyűjtésével, kevés időt hagyva a teljesítmények elemzésére. Sőt, az adatok kézi bevitele a táblázatokba, pénz és időpazarló, nagyobb az adat és képletbeli hiba. A pontatlan adatok bizalomhiányt eredményeznek és emiatt elhúzódhatnak az üzleti döntések.

 „A gyorsabb pénzügyi modellezési folyamatok révén az Egyesült Királyságban működő kisvállalkozások nem csak időt és pénzt takaríthatnak meg a kézi, háttérbeli feladatok elvégzésekor, hanem pontos adatok felhasználásával stratégiákat alakíthatnak ki, és felhasználhatják a „mi lenne, ha” forgatókönyvet az ismeretlen modellezésére.A gazdaság szempontjából, és Sage előrejelzése szerint a hatékonyabb időbeosztás 33,9 milliárd font növekedést eredményezhet a brit GDP-ben évente.

Bizonyos gondolatok Magyarországon is igazak lehetnek! A jobb időbeosztás jobb termelést hoz – ami magasabb GDP-t. Persze tudjuk, hogy Ön nem GDP-t akar elsősorban termelni, hanem profitot – de a jó hírunk, hogy a kettő együtt jár.

Szervezze ki az időrablókat, szabadítson fel erőforrást a termelés javára és növelje cége ereményeit!

EasyAdmin – terhet veszünk le a válláról!

Próbáljon ki minket! Munkánk első számú célja, hogy Ön bármikor visszavehesse azt tőlünk – csak sokkal jobban dokumentálva, mint eddig. Mi átvesszük és kialakítjuk a folyamatait.

Számolja ki kalkulátorunk segítségével, hogy Önnek mennyire érné meg minket választania!