Ki ne szeretné a rendelkezésre álló keretekből a maximumot ki hozni? Biztosak vagyunk benne, hogyha Ön eddig 1 óra alatt mondjuk 10 terméket tud elkészíteni és valaki lehetőséget adna rá, hogy 100-at készítsen (miközben a minőség változatlan), akkor gondolkodás nélkül élne ezzel. Mi a teljesítménynövelés 7 alapvető módja? Ebből a cikkből kiderül!

Kell egy terv

Lehet, hogy ezt már sokszor hallotta és elcsépeltnek tűnik, de ez mindennek az alapja. Akár egyedül, akár csapatban dolgozik: terv, elképzelés nélkül nem fog előrébb jutni. Legyenek céljai, amiket el akar érni. Ha a célok megvannak, akkor fogja tisztán látni, hogy hol kell némi erősítés (akár tudásban, akár erőforrásban).

Fordítson időt a fontos és stratégiai munkára

A másik fontos feladata a stratégia meghatározása. Ez a munka nem képvisel jelentős értéket – legalábbis látszólag – de pont emiatt könnyű elcsúszni rajta. Gyakran érezzük azt, hogy a stratégiánál és a tervezésnél fontosabb az emailek megválaszolása, vagy a partnerekkel való kommunikáció. Ettől függetlenül szakítson minden héten időt a stratégia elemzésére, újra gondolására, különös hangsúlyt fektetve az időgazdálkodás ellenőrzésére és az újratervezésre.

Hatékony delegálás

A hatékony feladat delegálás két részből áll. Egyik eleme, hogy megszabaduljon a nem nagy értéket képviselő feladatoktól. Ezeket mi időrabló kötelező feladatoknak hívjuk. Miután ezeket azonosította: ruházza át másra. Ha nincs a környezetében olyan személy, aki erre alkalmas lenne, vegyen igénybe külső segítséget, például minket.

A másik része az, hogy a megfelelő személynek és cégnek delegáljon. Az illetőnek tisztában kell lennie azzal, amit csinál – az Ön termékével, szolgáltatásával és nem utolsó sorban az elvárásokkal. Ha nem a megfelelő helyre delegál, akkor sokkal több időt fog eltölteni ellenőrzéssel, hibajavítással, mint amennyit a megoldásra szánt. Fontos, hogy kommunikáljon tisztán, magyarázza el és mutassa meg, így azt kapja majd, amit elvár.

Ki-hogyan stratégia

Gyakran fókuszálunk, mi vállalkozók a probléma hogyanjára, ahelyett, hogy egyszerűen megkeresnénk azt, aki ezt már régóta tudja. Próbálja meg, hogy ahelyett a kérdés helyet, hogy “hogyan fogjuk ezt megoldani?” azt teszi fel: “ki tudja ezt megoldani?”

Erősítse meg csapatát

Az Ön vállalkozásának csapatát képezik a munkatársai is és azok a beszállítók is, akik segítségével működni tud. Ilyen a könyvelő, a jogász, a marketinges, a futárcég… Ha megvan az elképzelése és a terve, akkor ennek a szolgálatába tudja állítani a teljes csapatot.

Automatizáljon folyamatokat

Az automatizálás egyik előnye, hogy csökkenthetők vele a hibák és kapacitást szabadít fel, javítja az ügyfélélményt. A vállalkozás szinte teljes egészének automatizálására szolgáló technológia, a könyveléstől a marketingig megfizethető. Arra azonban érdemes figyelnie, hogy csak kipróbált folyamatokat tud automatizálni.

Figyeljen a testi-lelki egészségre

Az üzleti teljesítményt befolyásolja az Ön személyes állapota. Ehhez fontos összhangba hozni az alvást, az étkezést, gyakorlatokat és a tanulást. Régebben azt mondták, sikeres akkor lesz, ha keményebben dolgozik. De a siker valójában akkor jön, ha jobban dolgozik.

Ismerje meg az Easyadmin csapatot!

Az adminisztrációs feladatokkal többé nem lesz gondja, ha minket választ. Kalkulálja ki, mennyi terhet tudunk levenni a válláról és ez mit eredményez Önnek. Kattintson ide kalkulátorunkért!