Ahogy arról már korábban írtunk, a vállalkozók számára az egyik legnagyobb kihívás a feladatok átadása. Meg kell tanulniuk, hogy mikor éri meg teljes munkaidőben foglalkoztatni valakit és mikor érdemes virtuális asszisztenst igénybe venni. A legtöbb virtuális asszisztens független vállalkozó vagy szabadúszó, aki bárhonnan képes ellátni a munkáját.

Vegyük sorra, milyen feladatok esetén érdemes elgondolkodni azon, hogy szakszerű segítséget vegyen igénybe.

Kutatás

Az új vállalkozások kielégíthetetlen tudásszomjjal bírnak az iránt, hogy adatokat gyűjtsenek a potenciális ügyfelekről, mielőtt a termékeikkel megismertetnék őket. Többek közt kutatásokat végeznek a kapcsolódó iparágakban. A virtuális asszisztensek jó helyzetben vannak a feladatok elvégzéséhez, segítenek például utazások megszervezésében, összehasonlítják a szállodákat, útiterveket készítenek és éttermeket javasolnak.

Adatokkal való munka

Lehet, hogy Ön ellátogatott a legutolsó, vállalkozásához kapcsolódó társasági eseményre, ahol összegyűjtött egy csomó névjegykártyát, vagy rendszereznie kellene azon adatokat, amik alapján átfogóbb képet kap a vállalkozásáról. A mutatók csak akkor hasznosak, ha belőlük látható a következő lépés, javaslatot adnak a működés optimalizálására. A virtuális asszisztensek ehhez nagyban hozzájárulhatnak, az Ön vállalkozásának adatait idegen nyelvre is átültetik, ami javulást hozhat a jelenlegi teljesítményben és hozzájárulhat pozitívabb pénzügyi eredmény eléréséhez.

E-mail kezelés

Kevés olyan feladat van, ami az elfoglalt vezetők számára frusztrálóbb, mint az e-mailek olvasása és megválaszolása. Adjon hozzáférést üzeneteihez a virtuális asszisztens számára, aki távolról is tudja azokat kezelni. Az eljárások és az iránymutatás, vagy az összecsiszolódás eltarthat egy ideig, de hosszú távon rengeteg időt takaríthat meg Önnek az asszisztens, ha a felmerülő kérdéseket a megfelelő szervezeti egységnek, vagy személyeknek továbbítja, esetleg közvetlenül megválaszolja az egyszerű megkereséseket és rendszerezheti a személyes áttekintés szempontjából fontos üzeneteket.

Személyes feladatok

A virtuális asszisztense számára adhat olyan feladatokat is, amelyek Önnek szintén időt spórolnak meg arra, hogy a cége érdemi munkájával tudjon foglalkozni. Ilyen feladatok lehetnek például a köszönő levelek, ajándékok és virágok kézbesítése.

Naptárkezelés és ütemezés

Ha valaha már megpróbálta összehangolni az elfoglalt szakemberek ütemterveit, akkor pontosan tudja, hogy egy képzett virtuális asszisztens mennyi időt takarít meg a naptárkezelés átvételével. Az ügyféltalálkozók ütemezésétől a szélesebb eseménytervezésig bármit rábízhat a megfelelő szakemberre.

Közösségi média kezelése

A hozzáértő virtuális asszisztens fantasztikus erőforrás lehet a közösségi média kezelésében. Érdemes szociális médiamenedzsmenttel és tartalomkészítési tapasztalattal rendelkező asszisztenst keresni. Lássa el konkrét útmutatásokkal a saját termékéről és arról, hogy milyen tartalmat tilos megosztani. Ha nem szeretné kiszervezni a teljes közösségi média kezelést, használja az asszisztenst kutatásra. Időt takaríthat meg, ha érdekes ipari híreket, vagy egyéb tartalmakat talál meg, kapcsolatot építhet és befolyásolhatja a piaci szereplőket, hogy kövessék az Ön cégét, vagy a márkát, amit képvisel.

Tartalom létrehozása

Sokan olyan asszisztenst keresnek, aki jártas a tartalomkészítésben, ismerik a WordPress csínját-bínját és előremutató tartalmakat posztolnak a blogban. Vannak olyanok is, akik értenek a grafikai tartalmak előállításához, videók készítéséhez. Bármelyik tartalmat képzeli el cége weboldalán, a virtuális asszisztens segít Önnek a létrehozásban. Kiszervezheti a tartalom-létrehozás bizonyos részét, például a SEO optimalizálást, vagy a képkeresést. A virtuális asszisztens hozzájárulhat a tartalom népszerűsítéséhez a közösségi felületeken, e-mail marketinggel vagy prezentációk elkészítésével.

Függetlenül attól, hogy melyik feladat elvégzésében van szüksége segítségre, a virtuális asszisztens jó választás lehet. Vegye igénybe és próbálja ki részmunkaidőben a képességeit.

Ezen felül is sok mindent kiszervezhet!

Próbáljon ki minket!

Munkánk első számú célja, hogy Ön bármikor visszavehesse azt tőlünk – csak sokkal jobban dokumentálva, mint eddig. Mi átvesszük és kialakítjuk a folyamatait.

Számolja ki kalkulátorunk segítségével, hogy Önnek mennyire érné meg minket választania!